Geflepodden #58: 19 röster från upptaktsträffen!

Den här veckan drog vi till Göteborg och upptaktsträffen! Vi frågar ut 19 personer om Gefle IF – bland annat Östers tränare Christian Järdler, Värnamos tränare Roar Hansen och Brages tränare Klebér Saarenpää. Vi snackar också med spelare, domare, journalister, men först undrar vi hur Johan Mjällby och Piotr Johansson såg på genrepet mot Sirius. Glöm inte vår och Pinnebergarnas direktsändning på fredag kl 17-22!

Hålltider:

00.00 Veckans innehåll

04.40 Johan Mjällby och Piotr Johansson om Siriusmatchen, skadeläget, domarnivån under försäsongen med mera.

17.35 Värnamos Freddy Winsth om Gefle 2017 och 2018, och den sjuka känslan när man vann på Gavlevallen med 5-2.

23.45 Roar Hansen om Robin Nilsson, Jesper JB Björkman, Gefle modell 2018 och om vad som krävs för att vinna Superettan (eftersom Hansen faktiskt gjort det).

31.00 Christian Järdler om Christian Ljungbergs styrkor, om att tro på sin egen idé vs att rätta sig efter truppens sammansättning.

46.30 Klebér Saarenpää och Robin Sellin om hur det kunde bli 4-0 till Brage mot Gefle IF, om att vara herre på täppan i Borlänge efter att Dalkurd lämnat, om vad konkurrensen med Dalkurd betydde för Brages utveckling.

54.05 Jörgen Wålemark om Pär Asps storhet. Hade Jörgen valt Gefle IF om klubben frågat? Dessutom: Att ta över ett lag som åkt ur Allsvenskan.

59.15 Bara 29 år gammal har han tagit över Halmstads BK, han heter Igor Krulj och spås av många bli en framtida stortränare. Vad säger han om Johan Oremo modell 2018? Vad tror han om Gefle IF?

1.01.40 Elitdomaren Victor Wolf och före detta FIFA-domaren Leif Lindberg förklarar några av de nya regeltolkningarna och förklarar motvilligt handsregeln.

1.10.50 Svenska Fotbollssupporterunionen har funnits sedan 2008 och har sedan dess bidragit till att skapa bättre trivsel för supportrar på bortamatcher, varit med och arbetat fram systemet med SLO med mera. Nu är man på gång med godkända bengaler och mycket mer. Sofia Bohlin, ordförande, intervjuas tillsammans med ledamöterna Dan Ekberg och Felix Jonsson.

1.22.05 Daniel Paulsson, spelare i ÖIS, berättar om vem av de fd Geflespelarna som hörs mest i omklädningsrummet, och Thomas Askebrand, den nye ÖIS-tränaren, berättar om vad nyckeln är för att nå framgång i Superettan.

1.30.35 Liridon Silka berättar om Dragan Kapcevics kvalitéer, vad Järdler har förbättrat i Öster och vad han tror om Gefle IF.

1.35.30 Karin M Johansson och Kristian Bågefeldt från Mittmedia tycker till om upptaktsträffen och Gefles och Brages chanser 2018.

På fredag direktsänder vi och den andra Geflepodden, Pinnebergarna från Strömdalen, en uppesittarkväll inför seriestarten på Bro Burger Bar kl 17-22. Kom ner och var publik och köp en burgare. Eller lyssna via en länk som vi snart publicerar. Gäster, tävlingar, spekulationer, priser!

Vi ses på Gavlevallen på måndag kl 15.00 – då spelar Gefle IF den första seriematchen mot Värnamo.

Följ sedan med till bortamatchen mot Brage den 9 april. Gå in på www.carrickläktaren.se och anmäl dig.

Vi uppmanar alla att köpa säsongskort! Bli medlem i Carrickläktaren och få rabatt på säsongskortet. Och bli medlem i Gefle IF och påverka din förening.

Om du vill kan du hjälpa oss att göra podden ännu bättre genom att sponsra den. Gå ut på

https://www.patreon.com/Geflepodden

och lämna ditt bidrag. Kommer vi upp i 125 dollar kommer vi bjuda på en livechatt med en spelare som ni patreons bestämmer.

Vill du kontakta oss? Mejla

geflepodden@gmail.com

Eller följ oss på Twitter på

@geflepodden