Carrickläktaren uppmärksammar tjugo år av organiserad supporterkultur

Foto: Nils Westberg Löfgren.

Vi saknar alla gemenskapen kring att träffas, att kunna sjunga på plats där Gefle IF spelar, vare sig det är på Gavlevallen eller på bortaplan, och vi hopppas att allt snart är som vanligt igen. Så vad gör vi då istället?

Vi ägnar stor del av vår kraft till att uppmärksamma tjugo år av organiserad supporterkultur i Gefles tjänst. Den 13:e maj 2001 togs de första spadtagen till de som skulle bli Sky Blues, den första organiserade supporterklubben till Gefle IF.

Under tjugo år har supporterkulturen kring Gefle IF utvecklats genom tifoarrangemang, långa resor, glädje över vinster och sorg över nedflyttningar. Detta har skapat oförglömliga minnen tillsammans med andra likasinnade GIF-supportrar. Det här kommer Carrickläktaren uppmärksamma i år genom att ge ut en bok med berättelser från supportrar som varit med på resan. Planen är att boken släpps lagom till hemmaderbyt mot Sandviken.

Planen är också att släppa en dokumentär på YouTube där ledande personer inom supporterkulturen berättar om resan som skett under dessa tjugo år. Från bildandet 2001 som Sky Blues, varför Gefle Blue Boys startades och varför kampen om matchtröjorna gjorde att grupperna stod på olika sidor i frågan. Detta och mycket kommer släppas i mitten av juli!

Har ni funderingar eller vill hjälpa till i arbetet?
Kontakta: info@carricklaktaren.se
Mvh styrelsen i Carrickläktaren