Lär känna Carrickläktarens styrelse: Kasper Björklund

Under Carrickläktarens årsmöte tidigare i år valdes Kasper Björklund in i styrelsen. Vi kom på att vi inte har presenterat detta unga stjärnskott. Förutom att sänka medelåldern i styrelsen fungerar Kasper som en viktig länk mot den yngre generationen himmelsblå supportrar. Bästa GIF-minnet är från 2019 och bortamatchen mot Sollentuna:
– Ett bra och stort bortafölje och det var ren kärlek när domaren blåste av i 99:e minuten, säger Kasper.

Ålder: 16.

Yrke/sysselsättning: Går gymnasiet på Realgymnasiet med inriktning IT.

Berätta något om dig själv!
Sport- och spelnörd. Fokuset ligger mest på fotboll, Fifa och CS men hockey kan tillkomma. Sena kvällar med polare är alltid lika kul, dega hemma hos någon, vara ute och dra runt eller bara sitta och spela. Awaydays med fint folk i en minibuss är lika mysiga varje gång. Gefle är ju ens livslånga kärlek. Skulle säga att fotboll är ens liv på alla sätt. Längtan efter att fylla 18 är stor också, så man kan dra en bira efter matcherna och köra till bortamatcher.

Vad vill du åstadkomma i Carrickläktarens styrelse?
Jag är ju väldigt ny så inget speciellt personligen, men att utveckla och locka fler ungdomar så att vi blir fler.

När och varför började du följa Gefle IF?
Jag började spela i GIF redan som ung och farsan tog även med mig till Strömvallen. Redan då började jag känna att det var något för mig. Sedan tog en polare med mig till klacken och då började jag känna mer intresse, det var något nytt som var kul också. Minns Hugo och Bernhards sista match då det var 2-pinns och en OH. Tyckte det var väldigt häftigt och redan då kände jag att en dag vill jag också stå i klacken. Sedan bytte vi arena till Gavlevallen. Då började jag på sittplats men kom sedan oftare till klacken tillsammans med min polare Jonte. Sista året i Allsvenskan stod jag så gott som alla matcher i klacken och kände mig väldigt hemma. Första året i Superettan kom jag i kontakt med folk i klacken och då blev det mer självklart att bli medlem, kände mig lite som en i gänget och välkommen.

Vilket är ditt bästa GIF-minne?
Det måste vara Malmö hemma 2016 eller Sollentuna borta 2019. Det var en enorm nervositet inför matcherna och en STOR glädje efter de båda matcherna, ena räddade oss kvar i division 1 och den andra kunde ha räddat oss kvar i Allsvenskan. Båda höstmatcher. Våra sånger och vårt segerjubel ekar fortfarande i Sollentuna. Sebbe som alltid kommer vara en hjälte för oss, som gjorde 1-0-målet så rättvist. Jag tror ändå Sollentuna blir mitt bästa minne. Ett bra och stort bortafölje och det var ren kärlek när domaren blåste av i 99:e minuten. Glädjen i bussen på vägen hem och Victor (en annan styrelsemedlem) som var lite smågrinig och stressad för att bussen skulle på någon körning direkt när vi kom tillbaka till stan.

Vem är din favoritspelare i Gefle IF genom tiderna? Motivera!
Jonas Lantto helt klart. Han spelade i GIF när jag började följa klubben och lämnade för bara några år sedan tyvärr. Hade velat se honom i Gefle tills han lade av eller flyttade hem. Han var en riktig krigare år ut och år in.

Bästa motståndararenan: Har inte varit på så många men gillade Grimsta, det är en enkel arena. Ganska bra bortasektion, nära till planen. Tveksam säkerhetszon men överlag en bra arena.

Sämsta motståndararenan: Bland de jag har varit på får BK Forwards arena plocka det priset. Tror inte att det var deras main arena. En basic träläktare som inte höll måttet och dåliga räcken att hänga upp banderollerna på. Den var under all kritik. Om man bara kollar på bilder är Nya Ullevi riktigt värdelös också. En liten dröm skulle vara Malmö borta.

Vi hälsar Kasper välkommen till Carrickläktarens styrelse!

Kasper har ersatt Niclas Pettersson och vi vill återigen tacka Niclas för hans tid och engagemang i styrelsen.

Hela Carrickläktaren-styrelsen 2021, inklusive intervjuer, hittar ni här: carricklaktaren.se/om