Geflepodden #12: ”Poya ser människan bakom fotbollsspelaren!”

I veckans avsnitt av Geflepodden pratar vi med Malin Rogström som hastigt har klivit upp som ordförande sedan Thomas Badis Andersson tackat för sig. Vi snackar med John Klevebring från Bromma support och undrar hur BP har kunnat vända den dystra trenden. Josef och Hasse analyserar Degerforsmatchen. Och slutligen hör vi med sportjournalisten Kristian Bågefeldt vad Poya Asbaghi har för styrkor.

Hålltider:

00.00 Josef och Hasse hälsar välkomna.

02.00 Malin Rogström, tillförordnad ordförande i Gefle IF: – Allting går i cykler. Det behöver inte vara en katastrof att hamna i division 1 och få börja om. Vi har varit där förut. Och alla åsikter kring Gefle IF är hoppfullt. Skulle inte alla dessa åsikter och detta engagemang finnas – varför ska vi hålla på då?

19.30 John Klevebring, Bromma support.
– Underskattning, underskattning, underskattning.
Detta är Johns intressanta svar på varför Brommapojkarna gjorde en sådan snabb resa ur Allsvenskan och ur Superettan 2014 och 2015. Dessutom pratar John om vad han tror BP:s vändning berodde på och talar om att det är härligare att vara på väg uppåt än att spela 0-0 mot IFK Göteborg hemma i Allsvenskan.

41.20 Josef och Hasse diskuterar Degerforsmatchen och ser fram emot Trelleborgsmatchen.

54.30 Kristian Bågefeldt, sportjournalist på Dala-Demokraten, som har följt Dalkurd på nära håll under flera år och dessutom varit med på ett träningsläger utomlands när Poya var tränare för laget. Krsitian hörde Dalkurdspelarna vittna om en tränare som ser människan bakom fotbollsspelaren. Och Kristian Bågefeldt tillägger:
– Jag tror inte att Gefle kommer att åka ur!
Och han säger detta med övertygelse. Efter uppehållet tror han att vi kommer att få se ett helt annat Gefle IF.

Kontakta oss gärna på

geflepodden@gmail.com

Och följ oss gärna på Twitter på

@geflepodden