Geflepodden #11: Analys av Poyas tränardebut och fansens förslag att locka publik

– GIF spelade mycket aggressivare och jobbade mycket mer med direkt återerövring. Nu vann de mycket bollar och när de inte vann bollen hade de chansen att komma hem och samla sig. Det var en stor skillnad tycker jag!

Jocke Carlson, spelarutvecklare och tränarutbildare på Gästriklands fotbollförbund, är mycket imponerad av det Gefle IF han fick se under Poya Asbaghis första match som tränare. Jocke är inne på att Gefle IF antagligen varit dåligt tränade hittills men tror att det räcker med två veckor för truppen att komma ikapp konditionsmässigt.

Dessutom tror Jocke att om spelarna på detta sätt ger allt i matcherna så kommer publiken att komma tillbaka till Gavlevallen. Det man framför allt vill se som hemmapublik är att hemmalaget ger det man har, och lite till.

En spelare som särskilt imponerade på Jocke var Anton Lans. Jocke svarar på ett par frågor från fansen också.

Förutom en halvtimmesintervju med Jocke Carlson bjuder podden denna gång på ett snack med GIF:s kommunikatör Marie Barrling. Vi presenterar några förslag från fansen på hur Gefle IF kan locka fler åskådare till sina matcher, och Marie ger sin syn på förslagen.

Som avslutning pratar Josef och Hasse om matchen men framför allt om sitt möte med tränarna i VIP-rummet strax före avspark.

Kom ihåg att anmäla er till Degerfors borta! Carrickläktaren behöver 8 fans till för att det ska bli en bussresa. Anmälan göra på Carrickläktarens sida på Facebook. Man behöver inte gilla sidan för att anmäla sig.

Hålltider:
00.00 Josef och Hasse hälsar välkomna.

02.00 Snack med Marie Barrling om fansens förslag att locka mer publik.

19.15 Snack med Jocke Carlson om intrycken efter Poya Asbaghis första match som Gefletränare.

52.30 Josef och Hasse reflekterar kring intervjuer med Marcus Lantz och Poya Asbaghi, snackar GIF-Örgryte och spånar kring laguppställningen mot Degerfors på lördag.