Vi är Gefle – tillsammans klarar vi alla kriser

GIF-vänner, hoppas ni alla mår bra under rådande omständigheter…

Vi lever i tuffa tider. Det är väldigt osäkert när vi får se Gefle IF spela fotboll på plats igen. Vi är trots det väldigt glada att fotbollen drar igång igen då den betyder väldigt mycket för alla fotbollsälskares välmående. Inom styrelsen har vi diskuterat vår ståndpunkt om matcher utan publik och kommit fram till följande:

Vi ser det som nödvändigt för Gefle IF:s ekonomi att fotbollen får spelas igen. Vi beklagar att vi inte kan få se laget på plats i början av säsongen, men respekterar givetvis Folkhälsomyndighetens beslut.

Däremot vänder vi oss mot eventuell begränsad publikskara innan alla restriktioner är borta. Vi anser att det då blir omöjligt att på ett rättvist sätt avgöra vilka som ska få gå på matcherna och vi vill inte hamna i en situation där supporterskapet på något sätt ska värderas. Oavsett om du är säsongskortsinnehavare eller om du går på någon enstaka match har du lika stor rätt att få se Gefle IF.

Ett sannolikt scenario där de redan få åskådarna dessutom tvingas stå eller sitta med ett par meter mellan sig på läktaren omöjliggör vår verksamhet.

Fotboll ska helt enkelt inte spelas med den typen av omfattande publikbegränsningar. Därför är vår ståndpunkt: Begränsad publikskara – nej tack.

Hela 2020 kommer att präglas av ekonomisk oro för vår kära förening. Därför tänker vi göra vårt yttersta för att hjälpa till. Gefle IF Fotbolls ordförande Malin Rogström säger att föreningen har en god krisberedskap. Vi är beredda att hålla med och därför kommer mycket av supporterklubbens verksamhet nu skifta fokus till att hjälpa klubben på andra sätt än de vanliga.

Vi är Gefle!

I och med hemmapremiären mot Team TG onsdagen den 17 juni, där Carrickläktaren går in som matchsponsor, sjösätts insamlingskampanjen #ViÄrGefle. Kampanjen syftar till att hjälpa vår klubb ekonomiskt i dessa svåra tider. För två år sedan gick Carrickläktaren in som supportersponsor med runt 20 000 kronor – pengar som helt samlats in från våra lojala supportrar och medlemmar. Kan vi slå det med årets insamling?

I samarbete med Gefle IF kommer vi till några hemmamatcher ha en studio placerad i Gavlevallens VIP för uppsnack med inbjudna gäster. Under sändningen lottar vi ut fina priser samtidigt som vi samlar in pengar till klubben för att täcka upp kostnaderna för förlorade publikintäkter. Under bortamatcherna har vi istället försnack på Geflepoddens YouTube-kanal.

Kampanjen håller på i en knapp månad och avslutas i samband med bortamatchen mot Örebro Syrianska den 11 juli.

Så här bidrar du med valfritt belopp…
Swish: 123 671 35 56
Pg-nummer: 20 28 32-2

Märk din gåva med #ViÄrGefle. 

Vi ses framför skärmarna!
/Styrelsen Carrickläktaren

Foto: Nils Westberg Löfgren.
Foto: Nils Westberg Löfgren.