Krönika: I raka led vi går!

Som supporter till Gefle IF har resan oftast varit upp och ner ända från start för undertecknad. Det började med den jobbiga kvalförlusten mot Café Opera tidigt 2000-tal, sen kom många fina allsvenska år medan de senaste åren har innefattat två jobbiga nedflyttningar. Det har oftast känns som den sena uddamålsförlusten, den tveksamma straffen mot laget och ångest inför höstens jobbiga matcher varit synonymt med varje säsong. Med andra ord, det har oftast varit krig in till slutet för att överleva.

Nu sitter vi en annan sits inför hösten. Vi ska kriga för att vinna serien.

Det stödet som laget fick i lördags var riktigt fint där både ståplats och sittplats slöt upp för vårt lag. Det är en oerhört glädjande utveckling nu när sittplats har börjat klappa med i ramsorna mer och mer för varje match och jag tycker faktiskt att det var den bästa klackinsatsen sen vi åkte ur allsvenskan. Det stödet förtjänar Gefle IF att få varje match.

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

En av våra äldre sånger går:

”Se upp allesammans vi är Gefle IF, enade står vi bakom en sköld av blått och guld, och i raka led vi går, mot målet som vi når, sen fortsätter festen, för vi är himmelsblå!” Och denna sång tycker jag kännetecknar vad hösten kommer att handla om, att uppnå målet tillsammans!

Jag vill därför att vi intar samma inställning som vår lagkapten Martin Rauschenberg inför de sista matcherna: ”Det är 11 finaler kvar!” Inget är avgjort än.

Därför är min uppmaning denna: Stöd Gefle IF på plats!
Ge allt på läktaren inför de sista elva matcherna!
Färga Gavlevallen himmelsblå!

/ Niclas Backlund
Ordförande Carrickläktaren